Zonnepanelen
Vloerverwarming
Badkamer en WC
Dakwerken
Plat dak PVC

SANITAIR - CENTRALE VERWARMING VERMEERSCH bvba

Zinken dakgoten
Koperen dakgoten
Schoorsteen
Mazouttanks
Kachels mazout
Kachels gas
Pelletkachels

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60

Hoogrendementsketels

Waarom zijn hoogrendementsketels beter ?

 

Hoogrendementsketels zijn de hedendaagse nieuwe norm. Want conventionele ketels op stookolie of aardgas worden gekenmerkt door een laag rendement: een deel van de gebruikte energie gaat verloren via de schoorsteen.

 

Deze ketels kosten iets meer, maar u bespaart op het verbruik omdat het rendement veel hoger ligt dan bij een conventionele ketel. Bovendien zijn hoogrendementsketels milieuvriendelijk.

 

Bij hoogrendementsketels worden gas of stookolie efficiënt in warmte omgezet. Zij zijn dus zuiniger. De ketel zal enkel in werking treden en warmte produceren wanneer de temperatuur van het water laag is, en de thermostaat vraagt om meer warmte. Zo verbruiken deze ketels minder brandstof.

 

Bij het verbranden van brandstof ontstaan bij een hoogrende- mentsketel waterdamp en verbrandingsgassen. Bij een conventionele ketel verdwijnen deze via de afvoerpijp of schoorsteen. Een hoogrendementsketel haalt zijn hoge opbrengst uit de recuperatie van warmte van deze verbrandingsgassen, omdat deze warmte wordt toegevoegd aan het koude retourwater.

 

 

Condensatieketels

 

Bij een condensatieketel worden de warmte van de waterdamp en gassen eveneens opnieuw benut, maar hier daalt de temperatuur van de gassen tot onder het dauwpunt. Hierdoor wordt de waterdamp vloeibaar. Deze ketel haalt op deze manier dus nog meer warmte uit de condensatie.

 

Wanneer u aardgas als brandstof gebruikt, kunt u gemakkelijk kiezen voor een condensatieketel, maar ook voor stookolie zijn er ondertussen condensatietoestellen verkrijgbaar. Voorheen was er voor stookolie een probleem omdat de condensatie corrosie veroorzaakte. Hierdoor werd het metaal van de ketels aangetast.

 

Vergelijkbaar met condenserende gasketels ligt het rendement hier ligt nog altijd wat lager, maar condenserende stookolieketels werken wel een pak zuiniger dan een conventionele stookolieketel.

 

De energiezuinige toestellen kunt u herkennen aan volgende gebruikte labels :

 

• hoogrendementsketels op aardgas dragen het HR + label

• condensatieketels op aardgas hebben het HR-Top-Label

• hoogrendementsketels op stookolie dragen het Optimaz-label

• condensatieketels op stookolie hebben het Optimaz-elite-label.

 

 

Vermeersch bvba werkt met :

 

         

 

 

 

Aanvragen offerte :

Een vrijblijvende offerte aanvragen kunt u hier.

Sanitair - Centrale verwarming - Dakbedekking VERMEERSCH bvba

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60  •  info@vermeerschbvba.be

Disclaimer / Privacy policy