Zonnepanelen
Vloerverwarming
Badkamer en WC
Dakwerken
Plat dak PVC

SANITAIR - CENTRALE VERWARMING VERMEERSCH bvba

Zinken dakgoten
Koperen dakgoten
Schoorsteen
Mazouttanks
Kachels mazout
Kachels gas
Pelletkachels

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60

Thermostatische kranen

Thermostatische radiatorkraan

 

Traditionele radiatorkranen kunnen enkel de wateraanvoer of -afvoer regelen. De temperatuur kan met deze soort kranen dus niet geregeld worden.

 

Dat is wel mogelijk met thermostatische radiatorkranen.

Deze kranen zorgen ervoor dat de ingestelde temperatuur niet overschreden wordt, tegelijkertijd rekening houdend met gratis warmte van de zon of een andere warmtebron. Dit leidt tot een hoger comfort en energiebesparing.

 

Op sommige thermostatische kranen kunt u de graden precies instellen, anderen werken dan weer met een schaalverdeling (bijvoorbeeld van 1 tot 5).

 

In vele verwarmingsinstallaties wordt jammer genoeg nog steeds gebruik gemaakt van handbediende radiatorkranen. Met deze kranen is het praktisch onmogelijk de temperatuur te regelen en bovendien kost het gebruik ervan u jaarlijks een pak geld.

 

Met thermostatische radiatorkranen daarentegen wordt de temperatuur in elk vertrek precies zo geregeld dewelke u comfortabel vindt. Bovendien kunt u met thermostatische radiatorkranen tot maar liefst 1/3 van uw stookkosten besparen.

 

 

Vermeersch bvba werkt met :

 

         

 

 

 

Thermostatische badkranen

 

Badkranen zijn ontworpen om met een hoog debiet (tot wel 25 liter per minuut) warm water te kunnen leveren om het ligbad te kunnen vullen met warm water in een zo kort mogelijke tijd. De uitloop is daarom ook groter dan bijvoorbeeld bij een wastafelkraan. Veel badkranen hebben eveneens een aansluiting voor een doucheslang, alsook een wisselklep tussen beide uitlopen. Door middel van een knop of hefboom kunt u kiezen voor de baduitloop of voor de douche. Sommige (druk)knoppen springen automatisch in de stand baduitloop wanneer de waterdruk wegvalt na het douchen, zodat de doucheslang zich automatisch kan ledigen in het bad. Vrijwel alle hedendaagse badkamers worden voorzien van een thermostatische badkraan. Er zijn ook types op de markt waarbij de uitloop en de knop niet in één behuizing zijn ondergebracht, maar op verschillende plaatsen in de muur of de douchecabine kunnen worden ingebouwd.

 

Er zijn verschillende uitvoeringen bij mengkranen:

 

• Badkraan

• Douchekraan

• Wastafelkraan

• Keukenkraan

 

 

Vermeersch bvba werkt met :

 

 

 

 

Aanvragen offerte :

Een vrijblijvende offerte aanvragen kunt u hier.

Sanitair - Centrale verwarming - Dakbedekking VERMEERSCH bvba

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60  •  info@vermeerschbvba.be

Disclaimer / Privacy policy