Zonnepanelen
Vloerverwarming
Badkamer en WC
Dakwerken
Plat dak PVC

SANITAIR - CENTRALE VERWARMING VERMEERSCH bvba

Zinken dakgoten
Koperen dakgoten
Schoorsteen
Mazouttanks
Kachels mazout
Kachels gas
Pelletkachels

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60

Zonne-energie - zonneboiler

Het principe is heel eenvoudig : bij een zonneboiler op zonne-energie wordt zonlicht omgezet in warmte. Deze warmte kan worden gebruikt voor de verwarming van uw leidingwater.

 

Zonnecollectoren, dus de panelen welke op het dak van uw woning worden geplaatst, vangen het invallende zonlicht op en zetten dit om in warmte. Hiervoor zijn de zonnecollectoren uitgerust met een netwerk van fijne buisjes waardoor een warmteabsorberende vloeistof (voornamelijk water) stroomt.

 

Vanuit de collectoren stroomt de opgewarmde vloeistof naar de boiler waar de warmte wordt doorgegeven aan het leidingwater. Daarna stroomt de vloeistof terug naar de zonnecollectoren waar het opnieuw door het zonlicht zal worden opgewarmd. Een goed gesoleerd voorraadvat houdt het water lange tijd warm zodat u 's morgens nog gebruik kunt maken van de opgeslagen warmte van de dag voorheen.

 

Er kan een temperatuur worden bereikt van meer dan 40° C gedurende de helft van het jaar. De resterende periode schommelt de temperatuur tussen 15 en 40° C. De boiler wordt gekoppeld aan een systeem voor naverwarming, dus uw bestaande cv-installatie op stookolie of gas. Op deze manier heeft het leidingwater altijd de gewenste temperatuur, onafhankelijk van de zonnewarmte.

 

Om een zo groot mogelijk rendement te bereiken moet de inhoud van het voorraadvat worden afgestemd op uw warmwaterbehoefte. Eén persoon verbruikt gemiddeld 50 liter warm water per dag.

 

Om ook bij een minder zonneaanbod over voldoende warm water te beschikken kiest u best voor een voorraadvat dat iets meer volume heeft dan uw dagelijkse behoefte.

 

De zonneboiler is een toepassing van actieve zonne-energie dewelke onmiddellijk warmte oplevert voor het warme water. Dit valt niet te verwarren met de andere vorm van actieve zonne-energie, namelijk de fotovoltaïsche zonne-energie. Dat is een omzetting van zonlicht in elektriciteit door middel van zonnecellen.

 

Een zonneboiler geeft dus geen energie terug aan het elektriciteitsnet. Warmte die u niet gebruikt gaat dus verloren.

 

Zonneboilers worden enkel gebruikt voor het opwarmen van leidingwater. Wanneer u een systeem zoekt waarbij zonne-energie ook wordt aangewend om uw huis te verwarmen, dan kiest u voor een zonneboilercombi.

 

 

Vermeersch bvba werkt met :

 

         

 

 

 

Aanvragen offerte :

Een vrijblijvende offerte aanvragen kunt u hier.

Sanitair - Centrale verwarming - Dakbedekking VERMEERSCH bvba

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60  •  info@vermeerschbvba.be

Disclaimer / Privacy policy