Zonnepanelen
Vloerverwarming
Badkamer en WC
Dakwerken
Plat dak PVC

SANITAIR - CENTRALE VERWARMING VERMEERSCH bvba

Zinken dakgoten
Koperen dakgoten
Schoorsteen
Mazouttanks
Kachels mazout
Kachels gas
Pelletkachels

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60

Zonneboilercombi

Wanneer u het zonlicht wilt gebruiken om niet alleen uw water op te warmen, maar ook uw woning wilt verwarmen, dan is een zonneboilercombi het enige geschikte toestel.

 

U bespaart hiermee een hoop energie en CO2-uitstoot. Door de beperkte subsidiemogelijkheden is het installeren van een zonneboilercombi voornamelijk een investering in het milieu.

 

Van de vier types zonneboilers voor warm water is er slechts één geschikt om eveneens de woning te verwarmen. Dit is de zonneboilercombi. Deze levert voldoende capaciteit voor huishoudens met drie tot vijf personen, dewelke centrale verwarming en warm leidingwater in één systeem wensen te combineren. Wanneer de zonneboilercombi onvoldoende warm water levert, dan springt een geïntegreerde cv-brander op gas of stookolie automatisch bij.

 

Een zonneboilercombi bespaart ongeveer vijf procent meer energie dan een conventionele zonneboiler. Het systeem werkt het best wanneer de warmte in huis wordt verspreid langs vloer- en wandverwarming.

 

Een zonneboilercombi is dus geschikt om naast het opwarmen van leidingwater ook de woning te verwarmen. Het betreft hier een gepompt systeem met combinatie van de cv-brander en het voorraadvat.

 

Een zonneboilercombi is groter van formaat dan een standaardboiler. Het grote voordeel van een zonneboilercombi t.o.v. een conventionele zonneboiler is de extra besparing op brandstof.

 

Bij de zonnecollectorcombi zijn het voorraadvat en de cv-brander samen gevoegd. De vloeistof in de zonnecollectoren warmt via een warmtewisselaar het water op, en wanneer het niet warm genoeg wordt verwarmt de vlam in het voorraadvat het water verder.

 

Het water in het hele voorraadvat is dus steeds op temperatuur. Bij de zonnecollectorcombi wordt de warmte niet alleen gebruikt om leidingwater te verwarmen maar ook om de radiatoren van warm water te voorzien. Bovendien loopt het gesloten systeem van de centrale verwarming via een warmtewisselaar door het voorraadvat, zodat dit water terug op zijn beurt verwarmd wordt.

 

 

Vermeersch bvba werkt met :

 

         

 

 

 

Aanvragen offerte :

Een vrijblijvende offerte aanvragen kunt u hier.

Sanitair - Centrale verwarming - Dakbedekking VERMEERSCH bvba

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60  •  info@vermeerschbvba.be

Disclaimer / Privacy policy