Zonnepanelen
Vloerverwarming
Badkamer en WC
Dakwerken
Plat dak PVC

SANITAIR - CENTRALE VERWARMING VERMEERSCH bvba

Zinken dakgoten
Koperen dakgoten
Schoorsteen
Mazouttanks
Kachels mazout
Kachels gas
Pelletkachels

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60

Zonne-energie -
zonnecollectoren

Bij de installatie van een zonneboiler worden op het dak van uw woning zonnecollectoren geplaatst. Deze zien er soms uit als gewone zonnepanelen, maar u ziet ze ook regelmatig in andere uitvoeringen. De zonnecollectoren zijn voorzien van een speciale coating en zijn zodanig vervaardigd dat er zoveel mogelijk warmte van de zon wordt geabsorbeerd, en dat er zo weinig mogelijk warmte wordt losgelaten of uitgestraald.

 

De zonnecollectoren hebben een buizenstelsel met daarin een warmte-absorberende vloeistof (meestal water met antivries). Met de opgevangen zonne-energie verwarmen de zonnecollectoren de vloeistof. Deze vloeistof transporteert de warmte door het buizenstelsel naar de boiler met het leidingwater. Met de warmte uit de vloeistof wordt het leidingwater in het voorraadvat opgewarmd.

 

Het voorraadvat kan eveneens worden aangesloten op een cv-ketel, dewelke het water uit het voorraadvat zo nodig naverwarmt. En zo krijgt u dus via het zonlicht warm leidingwater voor de douche en de afwas.

 

Ook in de winter, wanneer de zon maar enkele uurtjes schijnt, kunnen zonnecollectoren genoeg water verwarmen voor het dagelijks gebruik.

 

De temperatuur van de warmte-absorberende vloeistof die door de buizen stroomt kan oplopen tot ongeveer 90 graden, maar in extreme gevallen kan de temperatuur nog veel hoger oplopen.

 

Voor de grootte van de collectoren geldt als stelregel :

1 m2 collector per 50 liter voorraadvat, dit komt neer op ongeveer 1m2 per persoon.

 

Sommige zonnecollectoren met vacuümbuizen kunnen volledig horizontaal op een plat dak geplaatst worden.

 

Vermeersch bvba geeft u graag meer uitleg over de verschillende soorten collectorpanelen. Informatie aanvragen kunt u hier.

 

 

Vermeersch bvba werkt met :

 

         

 

 

 

Aanvragen offerte :

Een vrijblijvende offerte aanvragen kunt u hier.

Sanitair - Centrale verwarming - Dakbedekking VERMEERSCH bvba

Nestor De Tièrestraat 67  •  9700 Oudenaarde  •  Tel. 055 30 42 60  •  info@vermeerschbvba.be

Disclaimer / Privacy policy